Las Vegas sää

Sää Las Vegasissa on melko kuuma ja kuiva ympäri vuoden. Vaikka kaupunkia osittain ympäröivät korkeat vuoret, jotka ovet lumen peitossa useita kuukausia vuodessa ja vain 20 kilometrin päässä Meadin syvistä vesistä, Las Vegas on rakennettu autiomaahan, se sijaitsee Mojaven Desertin koillisosassa, ja niin on sopivasti kuuma, kuiva sillä on matalan kosteustyypin ilmasto.

Las Vegas sää on hyvä aina katsoa ennen matkalle lähtöä. Erityisesti talven aikaan sää voi olla melko viileä. Paikka sijaitsee keskimäärin 2 500 – 5 000 jalan korkeudella, Mojave on korkeampi kuin viereinen ja lämpimämpi Sonoran aavikko etelässä, ja kuten kaikkialla tällä alueella jopa Las Vegasissa (alhaalla laaksossa, 2000 jalan korkeudella) voi tulla melko viileä talven aikana. Useita päiviä vuodessa Las Vegasissa on huurretta, ja joka viiden vuoden välein sataa lunta kaupunkiin ja se tietenkin aiheuttaa yleisen liikennehäiriön, vaikka se kestää maassa vain muutaman tunnin ennen sulamista. Mutta useimmat talvipäivät ovat leutoja, joten auringonotto ja muut ulkoilu ovat mahdollisia koko kauden ajan.

Las Vegasin ilmakuva

Keskimäärin 310 päivää vuodessa Vegasissa on aurinkoista, vaikka sadetta yleensä tulee vähintään kerran kuukaudessa. Useimmiten sadetta esiintyy kahtena ajanjaksona, talvikuukausina ja keskikesäisen ukkoskauden aikana, jolloin päivät yleensä alkavat ja päättyvät täysin selkeästi, mutta myrskypilvet nopeasti nousevat iltapäivällä, jota seuraa lyhyt, raskas kaatosade ennen auringonlaskua. Nämä sateet voivat aiheuttaa vakavia tulvia ympäröivässä aavikossa, mutta eivät aiheuta ongelmia kaupungissa.