Las Vegasista Washingtoniin

Monet suomalaiset turistit yhdistävät Las Vegasin matkaansa käynnin Washingtonissa. Miksi juuri Washingtonin? Ensinnäkin Washington on Yhdysvaltojen pääkaupunki, jossa asuu yli 600 000 ihmistä. Kaupungissa on hyvä metroliikenne, jonka avulla sen nähtävyydet on helppo kiertää. Toinen tapa on tehdä perinteinen turistikierros nähtävyysbussissa ja jäädä aina pois kiinnostavien kohteiden pysähdyspaikalla.

Nähtävyyksiä ja jääkiekkoa

Yksi tunnetuimpia rakennuksia Washingtonissa on Valkoinen talo eli White House. Se toimii Yhdysvaltojen presidentin virka-asuntona ja sen rakentaminen alkoi jo vuonna 1792. Kaikki Yhdysvaltojen presidentit lukuun ottamatta George Washingonia ovat asuneet siellä virkakautensa ajan. Washingtonin keskussa sijaitsee ristinmuotoinen ja laaja puistoalue. Sen pituussunnasta katsottaessa toisessa päässä on Capitol ja toisessa päässä Lincoln Memorial. Ne ovat yhteydessä toisiinsa suoralla kävelyväylällä, jonka nimi on The Mall. Se on puistojen ja lampien yhdistämä noin 3,5 kilometrin mittainen tie.

Las Vegas Washington välimatka on lentäen noin neljä tuntia. Tätä väliä lentävät monet yhdysvaltalaiset lentoyhtiöt. Washingtonissa voi käydä katsomassa myös NHL-pelejä. Ne ovatkin usein suurin syys sille, miksi monet suomalaiset yhdistävät Las Vegasin matkaansa käynnin Washingonissa. Washington Capitals on NHL-joukkue, jossa pelaa myös suomalaisia jääkiekkoilijoita. Varsinkin pelit, joissa joukkue kohtaa jonkun toisen huippujoukkueen ovat hyvää viihdettä kaikille jääkiekon ystäville. NHL-pelin katsominen on upea kokemus ja varmasti jää mieleen ikuisiksi ajoiksi, vaikkei muutoin Washingonista olisi kiinnostunutkaan.